Uitnodiging | Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen | Vrijheidsmuseum Groesbeek | 3 mei 2024
Actueel Gepubliceerd op 15 april, 2024

Uitnodiging | Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen | Vrijheidsmuseum Groesbeek | 3 mei 2024

Voor de achtergrond van de 4 & 5 mei herdenking nodigen wij u uit voor een bijzonder bezoek aan het Vrijheidsmuseum Groesbeek op vrijdag 3 mei aanstaande.

Het museum vertelt het verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen, zowel in Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. “Er is nooit één verhaal”, aldus het museum. De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit.

Tijdens deze speciale gelegenheid zal er een rondleiding worden verzorgd door de heer Wiel Lenders, welke tot eind maart 2024 directeur was van het museum. Hij zal niet alleen de verschillende verhalen rondom de oorlog laten zien, maar ons ook een blik achter de coulissen van het museum bieden. Daar zal u kennismaken met de nieuwe directeur, Esther Horsten.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnspireerd om kritisch na te denken over vrijheid van toen en nu, vol beleving, interactiviteit en museale topstukken.

Wanneer: vrijdag 3 mei 2024, 09.00 – 11.00/11.30 uur

Waar: Vrijheidsmuseum Groesbeek, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Kostenbijdrage: intree museum op eigen rekening

Entree: € 14,00 | museumkaart € 00,00 

Aanmelding: j.debaan@dnbc-gelderland.nl

 

Na de rondleiding in het museum nodigt de Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland u uit om, onder het genot van koffie of thee met een stuk appelgebak, in gemoedelijke sfeer met elkaar te kunnen napraten en te netwerken.

Graag verwelkomen we u op 3 mei in het Vrijheidsmuseum Groesbeek. We vragen u vriendelijk om uw deelname uiterlijk op 19 april te bevestigen om organisatorische redenen.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze inspirerende bijeenkomst.

Met vriendelijke groet,

Wouter Timmermans & José de Baan

Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland is powered by: Stellicher advocaten | ALPMANN FRÖHLICH Dutch Desk | Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen
Mediapartner: mediamixx GmbH

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Lees meer goede ideeën