Advocaat arbeidsrecht
MR. P.M.J. NIJBOER
Pauline
(026) 3 777 175 p.nijboer@stellicher.nl Direct mailenFocusgebieden
Als arbeidsrechtspecialist werk ik voornamelijk voor werkgevers: grote en middelgrote (internationale) ondernemingen en familiebedrijven. Maar ik sta ook ondernemingsraden, bestuurders, (statutair) directeuren, en medewerkers uit het hoger management bij. Ik heb veel ervaring met individueel en collectief ontslag, verzuim en re-integratie, cao vraagstukken, reorganisatie, overgang van onderneming, medezeggenschap en privacy op de werkvloer. Ik vind het belangrijk om mijn cliënten zorgvuldig en grondig te adviseren, maar wel praktisch en in heldere taal. Mijn creatieve aanpak voorkomt vaak een juridische procedure.
Gerelateerde content
nov 12, 2024
Werken met familie: waarom een goede arbeidsovereenkomst ook dan onmisbaar is
“Van je familie moet je het hebben” en “Met familie moet je wandelen, niet handelen”, zijn niet voor niets veelgebruikte…
mei 11, 2023
De inhoud van een personeelsdossier: werkgevers opgelet!
Als werkgever bent u wettelijk verplicht om voor iedere werknemer een personeelsdossier aan te maken en bij te houden. De praktijk leert dat…
jan 3, 2023
7 voordelen voor werkgevers om (door) te werken met een AOW’er
Ook in 2023 kan het voor u als werkgever interessant zijn om een AOW’er met veel kennis en ervaring in dienst te nemen of te houden. Wij…
aug 20, 2021
De realiteit van flexibele arbeid: de regels rondom oproepkrachten en de gevolgen bij niet-naleving
Een blogreeks over uw mogelijkheden en verplichtingen bij het gebruik van een flexibele schil in uw onderneming.…
aug 19, 2021
De realiteit van flexibele arbeid: vormen van flexibele arbeid
Een blogreeks over uw mogelijkheden en verplichtingen bij het gebruik van een flexibele schil in uw onderneming.…
jun 11, 2021
Een goed akkoord maakt een zacht ontslag – Hoe een advocaat je bijstaat in onderhandelingen over ontslag en een vaststellingsovereenkomst
Laatst werd ik gebeld door een werkgever die een werknemer wilde ontslaan, maar niet naar de rechter wilde. Omdat ik vroeg betrokken was,…
apr 22, 2021
Met deze 4 essentiële tips krijgt u als werkgever samen met de bedrijfsarts meer grip op het ziekteproces
Werkgevers ervaren het proces met een zieke werknemer vaak als tijdrovend, stroperig en onduidelijk. En er is een web aan regelgeving waar u…
okt 13, 2020
De laatste dag van de maand bij beëindigingsonderhandelingen
Werkgevers proberen steeds vaker zonder tussenkomst van de rechter afscheid te nemen van een werknemer. Dit kan u als werkgever doen door…
jul 10, 2020
Wat moet u vastleggen bij het aangaan of verlengen van de arbeidsovereenkomst?
Van ondernemers krijg ik met regelmaat de vraag waarom een arbeidsovereenkomst zo uitgebreid moet zijn. Het antwoord is: u kunt uzelf als…
jun 25, 2020
Wacht niet met verbetertraject voor disfunctionerende werknemer in Coronatijd
U bent ontevreden over het functioneren van een van uw werknemers, maar de werknemer heeft nog geen verbetertraject doorlopen. U weet dat…
jun 14, 2019
Het last minute vakantieverzoek: mag je dat als werkgever afwijzen?
Waar veel werknemers over het algemeen ruim van tevoren een aanvraag indienen voor de jaarlijkse zomervakantie, lijkt het “last minute…
jun 3, 2019
Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) – de arbeidsovereenkomst
Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Hiermee wordt het arbeidsrecht (wederom) op verschillende…
jun 3, 2019
Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) – ontslagrecht
Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Hiermee wordt het arbeidsrecht (wederom) op verschillende…
mei 15, 2019
Scholingsplicht voor werkgevers: neem het serieus!
De scholingsplicht houdt in dat werkgevers de scholing moeten aanbieden en financieren die nodig is voor het voldoende functioneren…
apr 9, 2019
Het belang van het bedrijfsreglement bij ontslag op staande voet
Ik adviseer werkgevers altijd een bedrijfsreglement te gebruiken. Zo is het voor werknemers duidelijk wat de regels en gebruiken zijn die…
mrt 21, 2019
Zonder concurrentiebeding toch onrechtmatige concurrentie
Als er sprake is van krapte op de arbeidsmarkt hebben werknemers een goede positie. Zij willen wel overstappen naar een andere werkgever en…
jan 17, 2019
Bij ziekte van werknemer: mag u het loon opschorten of stopzetten?
Als uw werknemer ziek is, is hij verplicht om mee te werken aan zijn re-integratie door zich onder meer te houden aan redelijke…
apr 4, 2018
Mag een werknemer een gesprek met de werkgever opnemen?
Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om met een mobiele telefoon gesprekken op te nemen; gesprekken met bijvoorbeeld de werkgever, collega’s…
apr 3, 2018
De AVG en de rol van de OR
Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Veel ondernemingen zijn druk met de verplichtingen die…
mrt 23, 2018
Concurrentiebeding: wanneer is een werknemer eraan gebonden?
Werkgevers willen hun goede werknemers graag behouden, zeker nu de arbeidsmarkt aantrekt. In veel arbeidsovereenkomsten wordt daarom een…
feb 26, 2018
Proeftijd: dit is wat u moet weten
De proeftijd is bedoeld om u de gelegenheid te geven te ontdekken of uw nieuwe aanwinst inderdaad goed bij uw onderneming past. Als dat niet…
okt 9, 2017
Een boete van de inspectie SZW: wat nu?
De Inspectie SZW controleert of werkgevers de juiste arbeidsomstandigheden hanteren, die bijvoorbeeld zijn vastgelegd in de…
aug 4, 2017
Help; mijn werknemers dreigen met een staking!
Iedere werknemer heeft het recht om te staken. Dit stakingsrecht is vastgelegd in het Europees Sociaal Handvest. Dat een staking u als…
jul 25, 2017
Het ontslag van de statutair bestuurder: een eitje?
Onlangs vroegen de aandeelhouders van een besloten vennootschap mij wat de beste manier was om hun disfunctionerende statutair bestuurder te…
jun 26, 2017
Help: een loonsanctie door verkeerde adviezen van de bedrijfsarts of arbodienst
Het kan gebeuren dat de bedrijfsarts of arbodienst door een fout oordeelt dat er geen re-integratiemogelijkheden zijn. Het gevolg is dat UWV…
jun 16, 2017
Mijn “zieke” werknemer werkt elders: ontslag op staande voet?
Op social media worden werknemers die ‘’ziek’’ thuis zitten regelmatig betrapt op het verrichten van andere activiteiten. Mag u bij…
jan 17, 2017
Een verslaafde werknemer; kan ik de arbeidsovereenkomst beëindigen?
De arbeidsovereenkomst van een verslaafde werknemer kan gedurende de eerste twee jaar van zijn verslaving (met verslaving wordt zowel een…
jan 11, 2017
Eenzijdige wijziging van arbeidstijden van een werknemer met meerdere werkgevers
Werknemers in de facilitaire dienstverlening werken op een dag vaak voor meerdere werkgevers op verschillende objecten en locaties. Maar wat…
nov 4, 2016
Wanneer bezwaar tegen een WGA-uitkering voor werkgevers kansrijk is
Krijgt uw werknemer een WGA-uitkering? Leun dan niet achterover. Een onterecht besluit van het UWV kan u vele duizenden euro’s kosten.…
okt 5, 2016
Hoe voorkomt u dat een werknemer met meerdere werkgevers de Arbeidstijdenwet overtreedt?
Werknemers in de facilitaire dienstverlening werken op dezelfde dag vaak voor meerdere werkgevers. Het risico bestaat dat de werknemers…
sep 22, 2016
Problemen bij re-integratie van een zieke werknemer met meerdere werkgevers
Werkgevers in de facilitaire dienstverlening krijgen nog wel eens te maken met de re-integratie van een zieke c.q. arbeidsongeschikte…
aug 25, 2016
Dossier opbouwen tegen werknemers: de ultieme checklist
Indien u als werkgever meent dat uw werknemer disfunctioneert, dient u een dossier op te bouwen tegen de werknemer. Een ontslagprocedure…