Advocaat mediator familie-en erfrecht
MR. E.H. VAN OLMEN
Elsa
026 - 3 777 111 e.vanolmen@stellicher.nl Direct mailenFocusgebieden
Mensen komen bij mij als ze door een roerige periode in hun leven gaan. Dan vind ik het belangrijk om rust te creëren. Snel door te dringen tot de kern van de zaak en heel gericht advies te geven. Mijn kennis, ervaring en creativiteit te combineren om een oplossing te vinden. Zodat zij daarna weer rustig hun leven kunnen vervolgen. Als advocaat familie- en erfrecht sta ik mijn cliënten bij met advies, in overlegsituaties en in procedures. Bijvoorbeeld bij vraagstukken over echtscheiding, alimentatie of zorgregelingen. Maar ook in kwesties over een nalatenschap.
Gerelateerde content
jun 4, 2024
Nalatenschapsmediation, wat is het en wat zijn de voordelen?
Als je aan mediation denkt, is de kans groot dat je denkt aan een echtscheiding. Of misschien aan een conflict tussen een werkgever en een…
apr 18, 2024
De 4 voordelen van mediation bij echtscheiding
Mediation wordt vaak over het hoofd gezien, of mensen vinden het 'te soft'. Onterecht, want mediation kent een aantal grote voordelen.
sep 13, 2023
Wanneer je een kind krijgt en je bent niet getrouwd, waar moet je op letten en wat als je er samen niet uitkomt?
Stellichers Dag van de Scheiding 2023! Op 15 september a.s. vindt de Dag van de Scheiding plaats. Stellicher Advocaten neemt hieraan deel.…
jun 6, 2023
Executeur let op! Zorg ervoor dat je niet in privé kan worden aangesproken
In een testament kun je worden benoemd als executeur (in de volksmond ook wel executeur-testamentair genoemd). Na het overlijden van de…
apr 20, 2023
Verdeling van een erfenis. Wat moet je doen bij een conflict?
Je bent samen erfgenaam in een erfenis en je wordt het maar niet eens. Jullie willen het anders aanpakken of de goederen anders verdelen.…
jan 11, 2023
Partneralimentatie: wat wijzigt er per 2023?
Per 1 januari 2023 zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd in de wijze van berekening van partneralimentatie. Het doel van de wijzigingen…
sep 7, 2022
De verdeling van goederen bij een echtscheiding: zit je klem als je ex-partner geen afspraken wil maken?
Stellichers Dag van de Scheiding! Op 9 september a.s. vindt de Dag van de Scheiding plaats. Stellicher Advocaten neemt hieraan deel. Onze…
jun 13, 2022
Erfgenaam, en nu? Wat voor keuze kun je maken als erfgenaam?
Stellichers Dag van het Erfrecht! Op 17 juni vindt de Dag van het Erfrecht plaats die gezamenlijk wordt georganiseerd door dé verenigingen…
nov 18, 2021
Let op! Het finaal verrekenbeding bij overlijden kan van invloed zijn op de legitieme portie van onterfde kinderen
Steeds meer mensen willen bij het aangaan van hun huwelijk voorkomen dat alles wat ze hebben gezamenlijk wordt. …
mei 18, 2021
Door gerechtelijke vaststelling van ouderschap / vaderschap na overlijden heb je soms alsnog recht op een erfenis
In sommige situaties is een kind niet automatisch erfgenaam. Dit komt omdat niet in alle gevallen er sprake is van juridisch ouderschap…
nov 3, 2020
Hoe kom ik af van het testamentair bewind op mijn erfenis?
Soms is een erfenis onder bewind gesteld. In dat geval heeft de overledene in zijn testament bepaald dat bepaalde goederen die verkregen…
okt 12, 2020
Waarom je altijd een testament moet opstellen
Hof Den Haag deed dit voorjaar een opvallende uitspraak. Een uitspraak die in mijn ogen een verkeerd signaal afgeeft aan de…
nov 18, 2019
Onwaardigheid om te erven: wanneer kan je geen aanspraak meer maken op een erfenis?
Je bent erfgenaam en vindt dat een van de (andere) erfgenamen of rechthebbenden geen recht heeft op de erfenis. Dit omdat hij of zij de…
sep 3, 2019
Moet je als vader alimentatie betalen wanneer je het kind niet hebt erkend?
Het komt voor dat een stel uit elkaar gaat terwijl de vrouw zwanger is. Of dat tijdens een one night stand (per ongeluk) een kind wordt…
aug 9, 2019
Een omgangsregeling voor mijn hond na een echtscheiding, is dat mogelijk?
Laatst werd ik gewezen op een artikel in een dagblad over een man en een vrouw die bij het uit elkaar gaan ruzie kregen over wie de voogdij…
mei 28, 2019
De rechter volgt in het erfrecht niet altijd strikt de wet om te bepalen wat redelijk is
In principe volgt de rechter altijd de wet bij de beoordeling van een zaak. Maar dit leidt niet altijd tot een redelijke uitkomst.…
mei 21, 2019
Is het mogelijk om je eigen kinderen 100% te onterven?
Laatst kreeg ik van iemand de vraag of het mogelijk is om je kinderen te onterven en wat hier de gevolgen van zijn. Deze persoon dacht…
sep 14, 2018
Kinderalimentatie berekenen? Dit zijn de uitgangspunten!
In mijn praktijk maak ik vaak kinderalimentatie berekeningen voor cliënten. Dit kan een eerste berekening zijn op het moment dat de ouders…
sep 13, 2018
Hoe lang duurt een echtscheidingsprocedure?
Dit is een vraag die vaak door onze cliënten wordt gesteld. Een hele logische vraag als je een van de meest ingrijpende beslissingen in je…
aug 13, 2018
Niet iedere echtscheiding is een vechtscheiding!
Een van de laatste dossiers die ik heb behandeld zou als voorbeeld kunnen gelden hoe een echtscheiding eigenlijk zou moeten verlopen. Een…
jun 19, 2018
Koude uitsluiting in huwelijkse voorwaarden : hoe ver gaat dat?
Wat is koude uitsluiting? En als je trouwt met koude uitsluiting in huwelijkse voorwaarden, ben je elkaar dan inderdaad niets verschuldigd?…
mei 7, 2018
Kan ik een executeur ontslaan?
Het kan voorkomen dat je als erfgenaam problemen hebt met de executeur (ook wel executeur-testamentair genoemd) en dat je van mening bent…
mei 3, 2018
Schenken uit het vermogen van onderbewindgestelde: kan dat?
Als je als bewindvoerder het beheer over het vermogen van je ouders voert, wil je niet dat dit vermogen op gaat aan de eigen bijdrage voor…
okt 19, 2017
Mag mijn ex met de kinderen verhuizen zonder toestemming?
Zeer geregeld benaderen verontruste ouders mij hierover: kinderen wonen bij de ex-partner, die een nieuwe relatie heeft. Omdat Tinder,…
sep 7, 2017
Onenigheid over het ouderschapsplan voorkomen? Zo doe je dat!
Hoewel de echtscheiding soms al enige jaren achter de rug is, zien we in onze praktijk regelmatig dat ouders na afronding van een…
sep 6, 2017
Uit elkaar? Met respect voor elkaar!
“Scheiden doet lijden”, een gezegde dat van toepassing is op veel echtscheidingsprocedures. Ik word in mijn praktijk ook vaak door…
jun 9, 2017
Het ouderschapsplan, tijdrovend maar noodzakelijk
Sinds 2009 is het in bepaalde situaties een wettelijke verplichting om een ouderschapsplan op te stellen indien ouders uit elkaar gaan. Toch…
mei 23, 2017
Waarom het verzwijgen van vermogen bij echtscheiding een kostbare fout kan zijn
Scheidende echtgenoten stellen mij nog weleens om bij het in kaart brengen van de gemeenschap van goederen, vermogensbestanddelen…